nieuws

‘Twintig procent meer waterverbruik in Vlaanderen door lekken’

Publicatie

17 feb 2012

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

‘Het waterverbruik ligt nu ongeveer even hoog als in de zomer waar we traditiegetrouw veel meer water verbruiken, om bijvoorbeeld de tuin te sproeien of vaker te douchen’, zegt Alain T'Seyen van de Antwerpse drinkwatermaatschappij Pidpa.

‘Wij denken dat het verbruik nu zoveel hoger ligt door verborgen lekken. Wanneer het vriest, zet het water in de leidingen uit waardoor die kunnen barsten’, legt T'Seyen uit. ‘Wanneer het begint te dooien, dan beginnen die gebarsten leidingen stilletjes te lekken en als dat op een onzichtbare plaats is, dan loopt er zonder dat je het weet heel wat water weg.’

In Tongeren is het probleem nog groter, daar wordt op dit ogenblik zelfs zestig procent meer water verbruikt. De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening is dan ook intensief op zoek naar lekken. ‘We pompen nog altijd water op tegen zomerregime, ik denk nochtans niet dat er mensen zwembaden aan het vullen zijn. We zijn dus wel nog even zoet met het zoeken naar de lekken’, zegt directeur Michel Vanroy.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.