nieuws

120.000 mensen nodig in techniek

Publicatie

16 nov 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

opleiding, techniek

In het vandaag verschenen rapport My Smart Industry heeft het ING Economisch Bureau berekend wat er nodig is om smart industry in Nederland te laten groeien en om de technologische industrie een groeimotor te laten blijven. Het blijkt wel dat de techniek daarvoor tot 2030 120.000 werknemers moet zien te vinden om te kunnen blijven groeien.

De technologische industrie is dit jaar de snelst groeiende sector in ons land. Andere sectoren kunnen daar ook weer baat bij hebben. Toch is het van belang dat de sector 120.000 nieuwe medewerkers weet te vinden richting 2030. Uit het rapport blijkt dat 20 tot 25 procent van de bedrijven in de sector ervaart dat personeelstekort een belemmering vormt voor hun activiteiten. Daarbij zullen de komende jaren ruim 70.000 medewerkers de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, wat nog meer vraag zal opleveren naar nieuwe medewerkers.

grafiek-cing

Bron: My Smart Industry, rapport van ING EBZ

Het Economisch Bureau pleit daarom voor meer inspanning vanuit overheid en industrie op het vlak van techniek onderwijs. Dat geldt ook voor het omscholen van huidige medewerkers om met nieuwe technologische ontwikkelingen om te kunnen gaan.

Het volledige rapport is hier te lezen.

 

Foto: IJssel Technologie