nieuws

Additive Industries verkoopt metaalprinters aan Kaak Group en United Grinding

Publicatie

23 mrt 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Kaak Group uit Terborg is toonaangevend op het gebied van food tech en gespecialiseerd in geïntegreerde en geautomatiseerde broodproductiesystemen. Het bedrijf, dat sinds 2014 partner is in het AddLab van Additive Industries, gaat de 3D-printer gebruiken om onderdelen te maken voor deegverwerkende machines. Kaak Group verwacht dat additive manufacturing een belangrijke rol zal gaan spelen in de toekomstige wereldwijde supply chain voor reserve onderdelen.

 

Fabrikant van slijpmachines United Grinding Group zal deelnemen in het MetalFAB1 Beta programma via haar onlangs aangekondigde joint venture met het Zwitserse Inspire IRPD. De interesse van United Grinding is strategisch, aldus CEO Stephan Nell. ‘Wij zien additive manufacturing van metaal als een veelbelovende aanvulling op onze verspanende activiteiten. We hebben grote verwachtingen van de samenwerking met Additive Industries.’

 

Uitverkocht

Eerder maakte Additive Industries al bekend dat Airbus APWorks het MetalFAB1 systeem heeft aangeschaft. Met de aankondiging van de twee nieuwe klanten heeft Additive Industries haar Beta programma gesloten. Nauwelijks drie maanden na de marktintroductie van de machine eind vorig jaar is het MetalFAB1 systeem in deze fase uitverkocht. Parallel met de uitvoering van het MetalFAB1 Beta programma start Additive Industries met de voorbereidingen voor de eerste serieproductie. Daan Kersten, co-founder en CEO van Additive Industries, verwacht dat nog in 2016 de eerste machines de fabriek zullen verlaten.

 

Lees hier een interview in iMaintain met Daan Kersten van Additive Industries.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.