nieuws

Afvalverwerker bespaart tonnen op onderhoud door schroeftransporteurs

Publicatie

16 mrt 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Een complex stelsel in de fabriek zorgt ervoor dat 95 procent van het shredderafval van een sloopauto opnieuw kan worden gebruikt. Een belangrijke rol was hierbij weggelegd voor de Z-elevatoren. Vezels vielen op deze transportbanden, die ze vervoerden naar de bunker voor het volgende proces. ‘Van te voren waren tests gedaan met proefmateriaal op deze Z-elevatoren en dat ging goed, maar in de praktijk bleek veel vaker onderhoud nodig te zijn’, zegt Emil Bregita, hoofd technische dienst ARN Recycling. De transportband moest regelmatig worden vervangen en dat is een klus die enkele dagen in beslag neemt. ‘De onderhoudskosten liepen op naar een ton per jaar. Daarom werd dit al snel meegenomen in een verbetertraject.’

 

Verticaal

De oplossing waren transportschroeven van Van Beek die ook al ergens anders in de fabriek werden gebruikt, waarvan ARN dacht dat ze niet het verticale transport van de Z-elevatoren konden vervangen. ARN liet niets aan het toeval over. Buiten de fabriekslijn om werd in een andere hal de opstelling opgebouwd en één op één getest. ‘We kozen hiervoor omdat we zeker moesten weten dat het zou werken. Het inbouwen zou een week werk kosten en als het dan niet werkt ben je nog een week kwijt om terug bij af te zijn’, legt Bregita uit.

 

Het uiteindelijke resultaat is dat de fabriek nu veel minder downtime en een hogere doorzet heeft. Een schroeftransporteur heeft een hogere aanschafprijs, maar betaalt zichzelf volgens ARN snel terug. ‘Wij verwachten dat de schroeftransporteurs vijf jaar meegaan. Af en toe zal een kleine reparatie nodig zijn, bijvoorbeeld een lager vervangen. Maar alles bij elkaar besparen we nu zo'n vier ton en nog meer als ze toevallig langer meegaan’, zegt Bregita.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.