agendaitem

Y NOW 2021: virtueel congres gericht op industriële autonomie

Wanneer

2 Nov 2021-4 Nov 2021

Platform

iMaintain

Organisatie

Yokogawa

Y NOW 2021 is een gratis virtueel congres dat de mogelijkheid biedt om te leren van ’s werelds topleiders in de procesindustrie die hun best practices en strategieën presenteren. Van 2 tot en met 4 november 2021 leren deelnemers hoe Plant Managers met succes digitale transformaties in hun organisaties hebben gepland, beheerd en geïmplementeerd.

Uit onderzoek van Yokogawa blijkt dat tegen 2030 een meerderheid van de bedrijven in de procesindustrie verwacht autonome operaties te implementeren. Y NOW 2021 bespreekt de nieuwste technologie om de industrie te helpen bij deze wereldwijde verschuiving, of er nu op één locatie gewerkt wordt of meerdere van wel complexe locaties op verschillende locaties hebben.

Autonome operaties hebben een lerend en aanpassend vermogen waardoor ze zonder interactie van de operator kunnen reageren op dynamiek. Ze kunnen zich snel aanpassen aan marktverstoringen en zorgen voor meer veiligheid, hogere betrouwbaarheid, slimme efficiëntie, lagere kosten en een snellere time-to-market. Nu de sector een grote verstoring te boven komt, moeten bedrijven hun nieuw gevonden veerkracht benutten en digitale transformaties versnellen om uiterst wendbare operaties te creëren.

Het evenement richt zich specifiek op wendbaarheid, autonomie en duurzaamheid in vijf belangrijke gebieden: supply chain management, asset performance management, energie- en productiebeheer, operationeel risicobeheer, en de inzet van nieuwe technologie, waaronder geavanceerde data-analyse, cloud, Edge en IIoT. De onderwerpen van de presentaties variëren van oplossingen voor afzonderlijke eenheden die kleine stappen zetten op weg naar autonomie, tot grote ondernemingen die praktijkervaring laten zien in zeer complexe integraties en die belangrijke stappen voorwaarts maken in de industrie.