nieuws

Agidens zet Nederlandse dochteronderneming op

Publicatie

5 sep 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De firma, die engineerings- en automatiseringsdiensten levert aan industrie- en infrastructuurbedrijven, richt zich op de doelmarkten life sciences, food & beverage, tank terminals, chemie en infrastructuur. De afgelopen jaren realiseerde het bedrijf al diverse projecten in Nederland, zoals de automatisering van de keersluis te Heumen en de bouw van bruggen in Alkmaar en Groningen. De realisatie van de DBFM projecten (Design, Build, Finance & Maintain) voor de keersluis in Limmel en de 3de kolk Beatrixsluis (Nieuwegein) zijn momente in uitvoering.

 

Middensegment

De verdere ontwikkeling van de Nederlandse activiteiten maakt deel uit van het Agidens’ 2020-plan, waarin uitbreiding in West-Europa een van de speerpunten is. CEO Geert Stienen: 'Nederland plant de komende jaren onder meer investeringen in ‘natte’ infrastructuur, iets waar wij heel sterk in zijn. Om zulke projecten goed op te volgen is een lokale aanwezigheid cruciaal, zowel operationeel als administratief.' In eerste instantie mikt Agidens op het middensegment van de markt, waar het zijn positie wil versterken.

 

Agidens Infra zal vanuit Gorinchem opereren. Naast België en Nederland is het bedrijf actief in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en de VS. In totaal is de onderneming, die meer dan 500 medewerkers in diens heeft, goed voor een omzet van 65 miljoen euro.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.