nieuws

AkzoNobel hekelt groen populisme

Publicatie

19 dec 2013

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Volgens Schelhaas zijn er veel halve of onvolledige waarheden over duurzaamheid in de omloop. “Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat Al Gore CO2 indertijd zo gemakkelijk wereldwijd op de kaart heeft kunnen zetten.” Schelhaas vindt dat daar een groot gevaar in schuilt, want hyperfocus op CO2 is groen populisme, en dus een versimpeling van de realiteit. “Fijnstof en schaarste van grondstoffen zijn ook belangrijke issues. Als het gaat om verduurzaming moeten we ons niet laten misleiden door populisme, maar vooral onderzoeken wat ons werkelijk verder brengt.”

 

Voortouw

In de nieuwe editie van Duurzaam Geproduceerd komt ook ook energysaver Cas König aan het woord. König, directeur van ESD-SIC, pleit ervoor dat afnemers meer gaan letten op hoe groen de producten zijn.

 

Maar, zo zegt König, er zijn wel degelijk bedrijven die zien dat ESD’s schonere productie helpt ook hen te verduurzamen. “Windturbineproducent Enercon bijvoorbeeld: die kiest ons vanwege onze groenere productie. Maar ik doe een oproep aan andere, vooral grote bedrijven, om hierin het voortouw te nemen. Wij zijn maar een klein bedrijf, maar als grote bedrijven hun keten verduurzamen kan het snel gaan.”

 

Masterclass

De vierde editie van Duurzaam Geproduceerd richt zich specifiek op het gelijknamige congres dat in november plaatsvond. Zo is er aandacht voor de winnaars die toen bekend werden gemaakt van de duurzaamheidsprijs Enlightenmentz: Spinning Disc en OptiLedge. Ook komen de duurzaamheidsadviezen aan bod die de partners Colt International en Tebodin gaven tijdens de masterclasses.
Duurzaam Geproduceerd is gratis online te lezen. Ook is er een speciale versie voor tablet-gebruikers via de Bruna Tablisto-app.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.