nieuws

Ans Hekkenberg gaat meisjes voor techniek interesseren

Publicatie

3 aug 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Ans Hekkenberg studeerde natuur- en sterrenkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze heeft een grote passie voor wetenschap en techniek, en ze deelt die graag met anderen. Ans zal de ambassadeursfunctie voor het Techniekpact samen vervullen met astronaut André Kuipers, die zich vooral inzet voor het interesseren van jongeren en leerkrachten in het basisonderwijs voor wetenschap en techniek.

Beeldvorming

Hekkenberg: ‘Het is heel belangrijk dat er iemand is die kan inspireren om voor wetenschap en techniek te kiezen. Bij mij was het een docent, maar dat kan iedereen zijn. Ik vind het heel erg leuk dat ik die functie mag gaan vervullen voor de jongeren die nu hun keuze moeten maken.’

In haar rol als ambassadeur zal Ans Hekkenberg via onder andere social media en het geven van presentaties aandacht vragen voor een betere beeldvorming vanuit onderwijs, bedrijfsleven en overheid richting meisjes over technische opleidingen en beroepen. Daarnaast zal zij als rolmodel optreden om haar eigen ervaringen in contacten met meisjes te delen.

Techniekpact

Het Techniekpact is een samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid. Het heeft tot doel het tekort aan gekwalificeerd technisch personeel terug te dringen door de kwaliteit van het techniekonderwijs te verbeteren en meer jongeren voor techniek te interesseren. In het Techniekpact staan 22 concrete acties die gezamenlijk zijn afgesproken door het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid. Door middel van deze concrete acties moet het pact de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector verbeteren.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.