nieuws

Antea Group bouwt nieuwe brug in Chili

Publicatie

7 apr 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

infrastructuur

Naar verwachting maakt Antea Group samen met Chileense partner LEN & Asociados een nieuw ontwerp voor de dubbele basculebrug over de rivier Cau Cau in Valdivia, Chili. De bouw van de huidige brug is in 2011 gestart, maar deze is door technische problemen nooit in gebruik genomen. Het ministerie van openbare werken schrijft nu een tender uit om de problemen op te lossen.  

De brug moest de eerste beweegbare brug van Chili worden, maar bij het ontwerp en de bouw van de constructie ontstonden technische problemen. Zo bleek in 2013 dat de twee brugdelen niet goed aansloten en brak in 2015 in de testfase één van de cilinders af.  

Nieuwe brug

De nieuwe basculebrug krijgt een lengte van 363 meter en een breedte van 14 meter. Hij verbindt het eiland Las Tejas met het gebied Las Animas en verbetert hiermee de bereikbaarheid van Valdivia. Er moeten zowel voetgangers, fietsers als gemotoriseerd verkeer overheen. De brug wordt opnieuw berekend en herontworpen. Hierbij kijkt men welke onderdelen van de huidige brug kunnen worden hergebruikt. Het consortium begeleidt ook de aanbesteding en uitvoering van de bouw. De werkzaamheden nemen zeker drie jaar in beslagBinnenkort wordt de definitieve gunning verleend.