nieuws

Antea Group gaat nieuwe brug in Chili bouwen

Publicatie

7 apr 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

brug, Chili

Naar verwachting zal Antea Group samen met Chileense partner LEN & Asociados een nieuw ontwerp maken voor de dubbele basculebrug over de rivier Cau Cau in Valdivia, Chili. De bouw van de huidige brug is in 2011 gestart, maar door technische problemen is de brug nooit in gebruik genomen. Het ministerie van openbare werken heeft daarom een tender uitgeschreven om met een nieuwe partij de problemen rondom de brug definitief op te lossen.  

De brug had de eerste beweegbare brug van Chili moeten worden, maar er zijn technische problemen ontstaan bij het ontwerp en de bouw van de constructie. Zo bleek in 2013 dat de twee brugdelen niet goed aansloten en brak in 2015 in de testfase één van de cilinders af.  

De nieuwe brug, met een lengte van 363 meter en een breedte van 14 meter, verbindt het eiland Las Tejas met het gebied Las Animas en zal hiermee de bereikbaarheid van Valdivia verbeteren. Er moeten zowel  overheen kunnen gaanvoetgangers, fietsers als gemotoriseerd verkeer. De brug wordt opnieuw berekend en herontworpen. Hierbij wordt gekeken welke onderdelen van de huidige brug kunnen worden hergebruikt. Ook worden de aanbesteding en uitvoering van de bouw begeleid door het consortium. De werkzaamheden nemen zeker drie jaar in beslagBinnenkort zal de definitieve gunning verleend worden. 

iMaintain 6, 2019

2 juli 2019

Prestatiemanagement
iMaintain Prestatiemanagement 2019: Creating Value

Wanneer 2 Oct 2019
Locatie Oranjerie Hydepark, Hydeparklaan 10, 3941 ZJ Doorn