nieuws

Arcadis organiseert asset management Regio Tram Utrecht

Publicatie

23 mei 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Arcadis gaat het asset management van de trambanen voor Regio Tram Utrecht (RTU) verzorgen. Experts controleren het functioneren van de seinen, wissels, bovenleidingen, overwegbeveiliging en andere kritieke onderdelen van het tramsysteem. Daarvoor is een raamcontract gesloten met de provincie Utrecht. Het contract heeft een looptijd van vier jaar en een opdrachtwaarde van 1,9 miljoen euro met de optie voor nog eens vier jaar. 

Arcadis levert inspecteurs die de staat van de assets opnemen en beheren voor zowel de SUNIJlijn (Utrecht-Nieuwegein-IJselstein) en de toekomstige Uithoflijn. De moeilijkheid zit volgens het ingenieursbureau in het feit dat alle assets in binnenstedelijk gebied liggen en daardoor andere uitdagingen met zich meebrengen ten opzichte van heavyrail. Ook is Arcadis betrokken bij het oplossen en analyseren van storingen, incidenten en afstemming met de vele stakeholders van de RTU, het optimaliseren van het assetregister en het optimaliseren van het onderhoudsregime.

Volgens marktgroepdirecteur rail & openbaar vervoer Hanneke van Hengstum van Arcadis stelt deze aanpak de opdrachtgever in staat om beter grip op de prestaties, kosten en risico’s te krijgen. ‘Het is een mooi bewijs dat het Operate & Maintain speerpunt binnen Arcadis zijn vruchten afwerpt. Ons plan van aanpak is als uitstekend beoordeeld en daar zijn we heel trots op. We kijken er naar uit om de provincie bij te blijven staan rondom de uitdagingen die binnenstedelijk railvervoer met zich meebrengt.’

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.