nieuws

BAM en Honeywell maken Amsterdam ArenA slim

Publicatie

24 feb 2017

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

BAM Bouw en Techniek en Honeywell worden strategische innovatiepartners van de Amsterdam ArenA voor alle techniek. Onderdeel van de overeenkomst vormt de aanleg van een nieuw gebouwmanagementsysteem voor het management van de technische systemen in het stadion. Met behulp van sensoren verzamelt dit gebouwmanagementsysteem data van de aangesloten apparatuur, die door BAM en Honeywell worden geanalyseerd. Op basis van data-analyse worden storingen vroegtijdig gedetecteerd, zodat onderhoud kan plaatsvinden voordat overlast ontstaat.

De systemen van BAM Bouw en Techniek en Honeywell maken de Amsterdam ArenA tot een ‘flagship’ op het gebied van ‘data driven operation’, waarbij preventief, protocollair onderhoud plaats maakt voor predictief (voorspelbaar), datagestuurd onderhoud.

BAM Bouw en Techniek zal als hoofdaannemer voor alle techniek, met behulp van het nieuwe systeem, een kostenreductie realiseren voor het energieverbruik, onderhoud en facility management van het stadion. Honeywell levert en plaatst meet- en regelapparatuur en sensoren in het gehele stadion, inclusief de eerste fase van de nieuwbouw.

De twee bedrijven treden gezamenlijk toe als strategisch partner tot de Amsterdam Innovation Arena voor een periode van tien jaar. BAM en Honeywell gaan nieuwe technologische ontwikkelingen toepassen binnen de Amsterdam ArenA.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.