nieuws

BAM verkoopt Belgische installatie-activiteiten

Publicatie

19 mei 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Balteau i.e. is gespecialiseerd in elektrische installaties, hoog-en laagspanning voor openbare, particuliere en industriële gebouwen, databekabeling, branddetectie, alarmsystemen en elektrische verwarming. De onderneming is opgericht in 1983 en maakte sinds 2008 deel uit van BAM.

 

Het Waalse bedrijf realiseert met ruim tweehonderd medewerkers een jaaromzet van circa 40 miljoen euro. De transactie heeft tevens betrekking op vier dochterondernemingen (filialen) van Balteau i.e.: Electro Gdb, TCS Pirotte, Alarme Contrôle en Service Partner. 

 

De transactie past in de recentelijk door BAM geformuleerde strategie voor 2016-2020: ‘Building the present, creating the future’. Een van de drie strategische pijlers heeft betrekking op het vormgeven van de activiteitenportefeuille. In dit kader heeft BAM aangekondigd afscheid te nemen van operationele activiteiten, die onvoldoende mogelijkheden bieden om schaalgrootte of differentiatie als kritische succesfactoren te benutten. BAM ziet ook onvoldoende synergie om de deelneming in Balteau i.e. en haar filialen te behouden.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.