nieuws

Basculebrug Gouwe wordt ingehesen

Publicatie

21 apr 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Het brugdek van 41 meter lang, 20 meter breed en bijna 400 ton zwaar is afgelopen maanden gebouwd door het Zeeuwse constructiebedrijf Hillebrand. Sinds afgelopen maandag is het brugdek onderweg van Middelburg naar Waddinxveen, waar het vrijdag aan zal komen. Hoe laat het brugdek wordt ingehesen, is afhankelijk van de voortgang van de voorbereidende werkzaamheden in de nacht van vrijdag op zaterdag. In geval van ongunstige weersomstandigheden worden de werkzaamheden uitgesteld. Dit wordt dan uiterlijk vrijdag-namiddag bekend gemaakt. Provincie Zuid-Holland communiceert over de voortgang van het project op Twitter onder de hashtag #PSTA12. Hoe de brug precies werkt is hier te lezen.

 

Kijklocaties

De provincie heeft twee kijklocaties beschikbaar gesteld. Toeschouwers kunnen terecht op de Wilhelminakade (toegankelijk vanaf de Kouwe Hoek) en de Coenecoopbrug in Waddinxveen. Beide locaties zijn voor een beperkt aantal mensen toegankelijk en alleen bereikbaar per fiets of te voet.

 

Parallelstructuur A12

Het project Parallelstructuur A12 bestaat uit de aanleg van twee nieuwe wegen: de Extra Gouwe Kruising, parallel aan de A12 tussen de afrit Gouda en Gouda-West, en de Moordrechtboog als verbinding tussen de A12 en de A20. Het project is bedoeld om het wegennet in de regio Gouda te versterken. De aanpak moet zorgen voor een hogere capaciteit op de provinciale wegen en verbetering van de bereikbaarheid en verkeersveiligheid van de regio. Het project wordt eind 2016 afgerond.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.