nieuws

BASF Heerenveen kijkt terug op succesvolle stop

Publicatie

19 nov 2020

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

BASF, turnaround

BASF in Heerenveen heeft een succesvolle onderhoudsstop achter de rug. Alle drie fabrieken op de site lagen drie weken stil om onderhoudswerkzaamheden, inspecties, kalibraties en aanpassingen aan de installaties uit te voeren.

In totaal voerden 65 externe bedrijven 269 werkzaamheden door. Zo’n 150 extra contractors per dag waren op de locatie aanwezig. Er zijn geen noemenswaardige incidenten voorgevallen en het geplande pakket aan werkzaamheden kon volledig worden verricht binnen de geplande drie weken.

Natuurlijk waren er extra veiligheidsmaatregelen nodig als gevolg van COVID-19. Zo heeft BASF een contractor yard gebouwd, met een extra parkeerplaats en portiersloge. In deze barakken konden medewerkers zich omkleden, vergaderen en lunchen. Twee extra medewerkers hielden toezicht op de algemene veiligheid en het naleven van de maatregelen.

25 jaar

BASF produceert in Heerenveen watergedragen harsen en dispersies voor de drukinkt- en coatingindustrie. Het overgrote deel van de watergedragen polymeerproducten wordt gebruikt in inkten voor voedselverpakkingen. Daarnaast maakt het bedrijf er hoogwaardige additieven. Deze zorgen voor een optimale kleur en glans van verf en gaan schuimen tegen. De eerste productie op de site in Heerenveen begon 25 jaar geleden.

De onderhoudsstop duurde drie weken, van 26 oktober tot en met 13 november. Na de stop zijn alle fabrieken met succes weer opgestart.

Industrielinqs 4, 2020

15 december 2020

nieuws

Proeffabriek smart maintenance vast onderdeel opleiding Tata Steel

AGENDA

IRE / APEX 2021

15-06-2021 MECC, Maastricht