nieuws

NEMO en BASF brengen jongeren in contact met technologie

Publicatie

22 nov 2016

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

BASF, techniek

NEMO Science Museum en BASF zijn een meerjarig partnership aangaan om een breder publiek, en in het bijzonder jongeren, op een interactieve manier in contact te brengen met wetenschap en technologie. BASF ondersteunt NEMO bij activiteiten binnen en buiten het museum waarmee zoveel mogelijk mensen het belang en het bijzondere van wetenschap en technologie kunnen ervaren.

In de activiteiten ligt de nadruk op het zelf ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen en het opdoen van kennis, wat nu en in de toekomst essentieel is voor het ontwikkelen van duurzame technologie en innovaties.

Proefjes

BASF stimuleert als hoofdpartner de vernieuwing van het NEMO Science Museum en verbindt zich in het bijzonder aan de activiteiten van NEMO waarin aandacht besteed wordt aan chemie. Zo draagt BASF bij aan de activiteiten in het BASF Lab, het populaire scheikundige laboratorium. Hier maken bezoekers kennis met chemie aan de hand van alledaagse middelen en materialen. Tijdens workshops en proefjes kruipen jong en oud in de huid van de wetenschapper en ervaren zo dat chemie overal is.

NEMO laat kinderen van de basischool al jaren het belang van wetenschap en technologie ervaren via projecten, lesmaterialen en de leerkrachtenclub. De komende jaren breidt NEMO de activiteiten voor het basisonderwijs uit met meer aandacht voor techniek aan de hand van ontwerpend en onderzoekend leren.

Fotocredit: BASF
Bron: BASF