nieuws

Bedrijf uit Sterksel schuldig aan dood drie werknemers

Publicatie

24 mrt 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Volgens de rechtbank schoot de veiligheid binnen het bedrijf ernstig te kort. Zo kregen medewerkers onvoldoende voorlichting over de gevaren die zich konden voordoen bij werkzaamheden aan de waterzuiveringsinstallatie. Ook was er onvoldoende toezicht op die werkzaamheden. Er zijn geen metingen verricht om eventuele gevaren vast te stellen. Daarnaast had het bedrijf geen maatregelen genomen om te voorkomen dat de ongevalscontainer betreden kon worden. Reiling Sterksel heeft aanmerkelijk onvoorzichtig gehandeld door op deze wijze om te gaan met de veiligheid van haar medewerkers, aldus de rechtbank.

 

 

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er onder meer rekening mee dat de dood van de drie medewerkers niet alleen bijzonder hard is aangekomen bij de nabestaanden, maar ook bij de werknemers van Reiling Sterksel. Strafverzwarend weegt mee dat Reiling Sterksel niet genoeg maatregelen had genomen om zware ongevallen te voorkomen en daardoor een onveilige situatie heeft laten ontstaan voor haar medewerkers.

 

De rechtbank legt dezelfde boete op als de officier van justitie twee weken geleden eiste.

Het bedrijf Turbin wordt vrijgesproken. Volgens de rechtbank is vast komen te staan dat Turbin  het zandfilter en de ongevalscontainer niet heeft geleverd of geplaatst. Turbin  was ook niet betrokken bij het aanleggen van de aansluitingen op de installatie. Het bedrijf kan volgens de rechtbank om die reden niet medeverantwoordelijk worden gehouden.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.