nieuws

Bilfinger Industrial Services zet in op innovatie

Publicatie

30 aug 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Bilfinger, innovatie

Met een feestelijke bijeenkomst wordt vrijdag 31 augustus het nieuwe hoofdkantoor van Bilfinger Industrial Services officieel geopend. Vanuit de nieuwe locatie aan de Waalhaven Oostzijde in Rotterdam zal het bedrijf zijn ingezette koers verder vorm geven. Er wordt sterk ingezet op innovatie, HSEQ, efficiency en samenwerking.

Bilfinger Industrial Services, actief in steigerbouw, isolatie, painting en special services voor met name industriële klanten, heeft ervaren dat in de afgelopen jaren steeds meer kennis is verschoven van hun opdrachtgevers naar het bedrijf zelf. Zij willen hun opdrachtgevers verdieping bieden door zich te omringen met opinieleiders die relevante kennis hebben van hun markten. Bijvoorbeeld uit de procesindustrie, de haven- en offshoresector, energiesector en logistiek.

Innovatie

In de afgelopen jaren zette Bilfinger Industrial Services een koerswijziging in met de introductie van steeds meer innovatieve oplossingen en digitalisering van werkprocessen. Innovatie is voor de komende jaren een van de vier strategische pijlers van Bilfinger. De andere drie zijn: HSEQ, efficiency en samenwerking.
Een voorbeeld van een nieuwe innovatie in de digitalisering van steigerbouw is de Client Portal: een online programma waarmee opdrachtgevers allerlei voor hen relevante data in kunnen zien rondom hun projecten: wat zijn de vastgestelde kpi’s en waar staan steigers op het terrein, gekoppeld aan de financiële contractafspraken. Transparantie en efficiency staan hierbij centraal.

Vooruitstrevend

Over deze innovaties zegt CEO Ruud van Doorn: ‘Onze klanten zijn veelal grote bedrijven in de procesindustrie of raffinage. Zij ervaren steeds meer druk om onderhoud sneller en kostenefficiënter te realiseren. Daarom bieden wij oplossingen op basis van onze ervaring in de industriële sector en de kennis die we hebben opgebouwd. Gewoon je vak goed beheersen is niet meer voldoende. We moeten vooruitstrevend blijven. Een inspirerend en representatief hoofdkantoor, middenin de dynamiek van de Rotterdamse haven en industrie, geeft daar een extra impuls aan.’

Tijdens het openingsfeest van dit nieuwe kantoor gaan verschillende stakeholders van Bilfinger, zoals havenwethouder Adriaan Visser, Deltalinqs-voorzitter Steven Lak en vertegenwoordigers van klanten zoals Neste en Vopak, met elkaar in discussie over de thema’s werkgelegenheid, de toekomst van de industrie, innovatie en digitalisering.

iMaintain 8, 2019

24 september 2019

Prestatiemanagement
iMaintain Prestatiemanagement 2019: Creating Value

Wanneer 2 Oct 2019
Locatie Oranjerie Hydepark, Hydeparklaan 10, 3941 ZJ Doorn