blog

Column: Op naar de toekomst

Publicatie

29 aug 2017

Auteur

Laura van der Linde

Categorie

iMaintain

Soort

blog

Tags

hoofdredacteur

Uitgever Wim Raaijen had nagedacht tijdens zijn vakantie. Hij vroeg zich af of ik misschien de functie van hoofdredacteur van iMaintain zou willen vervullen. Dat op deze pagina nu mijn naam en foto staat, zegt alles over het vervolg van dit gesprek. Natuurlijk zei ik ja.

De wereld van iMaintain, van onderhoud en asset management, was voor mij een jaar geleden nog onbekend terrein. De industrie, dat waren de gebieden waar ik langs reed op weg naar een weekendje Zeeland of naar vrienden in IJmuiden. Olie was iets wat ik in een pan goot, data was het meervoud van datum en de enige robot die ik ooit had gezien, beleefde avonturen met een clown en een acrobaat. Maar wie open staat voor kennis, leert snel.

Inmiddels weet ik wat een autonome inwendige bundelreiniger doet, ik ken het belang van smeertechnisch onderhoud en bij het traplopen heb ik – het is zo vanzelfsprekend – een hand aan de leuning. Ik heb ook gemerkt dat deze wereld enorm in beweging is. Fried Kaanen van Koninklijke Metaalunie vertelt in het hoofdinterview van deze editie dat we aan het begin van de vierde industriële revolutie staan. We gaan onderhoud honderd procent voorspelbaar maken, veiligheidstraining volgen in een virtuele wereld, 3D printen en drones en robots inzetten. Mooi dat ik als redacteur aan de zijlijn kan staan en mag meekijken naar de toekomst die door de industrie wordt ingericht. Immers, voordat innovaties kunnen worden toegepast, moeten ze eerst worden gemaakt. Je kunt niet in 3D gaan printen, als er geen 3D-printer is…

Hoe bijzonder dat het iMaintain platform bijdraagt aan het informeren en inspireren over deze ontwikkelingen. Niet alleen via artikelen in dit mooie magazine en op de website, maar ook door bijeenkomsten zoals iMaintain Prestatiemanagement op 4 oktober dat we samen met NVDO Suto organiseren. Zullen we daar persoonlijk kennis maken?

Reageren? Stuur een e-mail naar laura@industrielinqs.nl.

Laura van der Linde

Neem contact op - Bekijk profiel

iMaintain 8, 2019

24 september 2019

Prestatiemanagement
iMaintain Prestatiemanagement 2019: Creating Value

Wanneer 2 Oct 2019
Locatie Oranjerie Hydepark, Hydeparklaan 10, 3941 ZJ Doorn

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.