nieuws

Bouw Maintenance Valuepark Terneuzen gestart

Publicatie

20 jun 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Naast onderhoudsbedrijven biedt het park een onderkomen aan een kennis- en innovatiecentrum en ruimte voor de ontwikkeling van een leer-werkomgeving en overige ondersteunende diensten. Door deze combinatie ontstaat straks een innovatief, 'state-of-the-art' bedrijvenpark dat de regio op de kaart zet als aantrekkelijk vestigingsgebied voor bestaande en nieuw te vestigen bedrijven in de (proces)industrie.

Lange adem

‘De ontwikkeling van het Maintance Valuepark is een traject van lange adem geweest', zegt Dick Gilhuis, directeur van Valuepark Terneuzen, bij de start van de aanleg. ‘Maar de gemeenschappelijke inzet en overtuiging van de waarde van dit innovatieve project resulteerde uiteindelijk in de eerste getekende huurovereenkomsten met Trinseo en TMS. Ook met verschillende andere partijen zijn de onderhandelingen inmiddels in een ver gevorderd stadium.’

De bedrijven APF en Cordeel ontwikkelen in opdracht van Valuepark Terneuzen het industriepark. Volgend jaar moeten de eerste werkplaatsen, kantoren, opslag- en laboratoriumruimtes gebruiksklaar zijn. De provincie Zeeland zegde voor de ontwikkeling van Maintenance Valuepark eerder al een bijdrage toe van 2,2 miljoen euro met name voor de aanleg van de openbare infrastructuur.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.