nieuws

BP sluit overeenkomst met Emerson

Publicatie

27 aug 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De nieuwe overeenkomst is een uitbreiding op de bestaande relatie voor upstream-projecten. Volgens de nieuwe overeenkomst blijft Emerson automatiseringssystemen leveren, waaronder Distributed Control Systems en Safety Instrumented Systems, maar ook kleppen, meetinstrumenten en technologieën voor toezicht en gegevensverwerving, asset management en monitoring van machinewerking. Dit moet moet leiden tot veilige, competitieve projecten en ondersteunt BP’s Field of the Future-programma voor betere operationele efficiency en oliewinning.

 

Clair Ridge

Emerson zal, als belangrijkste automatiseringscontractor, ook diverse project- en supportdiensten blijven leveren, onder andere voor het ontwerpen, installeren, configureren, testen en onderhouden van systemen. De overeenkomst voorziet ook in het onderhoud van bestaande systemen.

Emerson levert op dit moment al automatiseringsdiensten aan BP voor een Floating Production, Storage and Offloading (FPSO)-schip voor het Quad 204-project en het offshore-platform Clair Ridge, beide in de Noordzee (ten westen van Shetland). Ook levert het bedrijf diensten voor het Chirag- en Shah Deniz Stage 2-project in de Kaspische Zee.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.