nieuws

Brabant start Maintenance & Services Programma

Publicatie

11 aug 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De provincie kent een sterke basis hiervoor. Er is een brede, internationaal georiënteerde maakindustrie die actief is in sectoren als hightech, luchtvaart en automotive. Binnen deze sectoren is life cycle optimalisatie belangrijk voor het realiseren van een efficiënter productieproces. Tegelijkertijd kan life cycle optimalisatie meerwaarde toevoegen aan de producten die deze sectoren maken. Innovatieve onderhoudsoplossingen dragen bij aan het verbeteren van de life cycle van een productieproces en/of product.

Naast de maakindustrie is er in Brabant ook een brede vertegenwoordiging van defensie- en luchtvaartactiviteiten. Dit biedt bedrijven mogelijkheden tot het ontwikkelen en verrichten van onderhouds- en servicediensten van hoog niveau.

 

Innovatiekansen versterken

Bedrijven binnen de Brabantse maak- en defensiegerelateerde industrie ondersteunen de ambitie van de provincie en het Maintenance & Service Programma dat daaruit voortvloeit. Programmamanager Roland Grimm van de BOM gaat het programma uitrollen. Grimm: ‘Een van de dingen die we gaan doen is bedrijven aan elkaar koppelen, ook internationaal. Dat doen we omdat het de kansen op innovatie versterkt en tegelijkertijd tot versterking van de Brabantse Smart Maintenance en Aerospace MRO-industrie kan leiden. Bedrijven zullen individueel niet snel triple helix samenwerkingen ontplooien. De BOM heeft sterke netwerken in diverse sectoren, waaronder hightech en automotive, zodat we kunnen helpen dat te realiseren.’

 

Aandacht

Een andere manier om de Brabantse maintenance en servicebedrijven onder de aandacht te brengen, is door aanwezig te zijn op beurzen en events. Op 17 november zal de BOM een stand bemannen op de NIDV-beurs. Dat gebeurt onder meer samen met bedrijven als Etteplan, Marshall Aerospace en Chromalloy. ‘Daarnaast zullen we hier de aandacht vestigen op de sterke Aerospace MRO industrie die in Brabant aanwezig is, waar onder andere Terma, Fokker, Airborne, Nedaero, NLR en KMWE deel van uit maken.’ Ook de Paris Airshow van volgend jaar staat op het lijstje van te bezoeken beurzen.

 

Behoefte

Grimm: ‘Er is al veel gedaan én gaande in de Brabantse maintenance sector. Daar borduren wij op voort en we zoeken daarbij vooral naar samenwerking met de diverse organisaties, zoals WCM (World Class Maintenance), Gate2 en Business Park Aviolanda. De bedoeling is om nu nog intensiever samen te kijken waar de kansen liggen en nog meer vanuit de businesscase te werk te gaan. Zo kun je de bestendigheid vergroten. Je moet niet innoveren om te innoveren. Het moet afgestemd zijn op een behoefte; de behoefte van de industrie.’

WCM en BOM hebben een sterke relatie, zegt Grimm. ‘We wisselen kennis uit, werken de plannen samen verder uit en zoeken naar initiatieven waar je tot world class maintenance kunt komen. ‘ Het Maintenance & Service Programma houdt ook rekening met de uitkomsten van de Delphi-studie die WCM eerder dit jaar uitvoerde naar de belangrijkste prioriteiten op het gebied van innovaties in maintenance. ‘Die komen goed overeen met ons programma, dus die verbinding leggen we zeker.’

 

Kick-off

De kick-off van het programma vond eind oktober plaats tijdens de Dutch Design Week. Tijdens deze bijeenkomst met afgevaardigden uit de industrie en maintenancesector liet de landmacht zien hoe het met bestaande internettechnieken nieuwe werkvormen ontwikkelt. En hoe het samenwerkte met een rallyteam bij de ontwikkeling van het Vector-voertuig.

De Koninklijke Luchtmacht was ook aanwezig en benadrukte dat het maar al te graag de samenwerking met het bedrijfsleven zoekt. Op vliegbasis Woensdrecht gebeurt dat al volop. En er zijn legio kansen om dat uit bouwen.

 

Voorbeeld

Een treffend voorbeeld van een bedrijf dat tientallen jaren geleden klein begon met het toeleveren aan de aerospace-sector is KMWE/Dutch Aero. Nu realiseert het een omzet van 85 miljoen euro, waarvan 40 miljoen in aerospace en 20 in defensie.

Etteplan uit Best is een voorbeeld van een smart maintenance-bedrijf. Het bedrijf omarmt de Internet of Things-ontwikkeling en beschouwt dit tegenwoordig als corebusiness. Bij smart maintenance gaat het bijvoorbeeld om het verzamelen en analyseren van ‘rich data’ die helpt bij het uitvoeren van predictive maintenance. Grimm: ‘Mooie voorbeelden die dienen als inspiratie voor maakindustrie en MRO-sector. De kansen liggen er in Brabant. Door de handen ineen te slaan, kunnen we ze verzilveren.’

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.