nieuws

Brabantse bedrijven investeren in nieuw smart industry fonds

Publicatie

19 apr 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

investering, smart industry

Het nieuwste investeringsfonds EVCF II van de Eindhoven Corporate Finance Group gaat vandaag van start. Veertien Brabantse investeerders hebben zo’n twaalf miljoen euro in dit Eindhoven Venture Capital Fund II bijeengebracht. Dit kapitaal kan het komende jaar nog worden uitgebreid tot 30 miljoen euro. Met deze investeringen zal het fonds de komende vijf jaar zestien investeringen doen in Brabantse mkb-bedrijven in de smart industry-sector.

Het fonds gaat jonge hightech-‘maakbedrijven’ helpen om snel door te groeien. Deze bedrijven zijn de start-upfase ontgroeid, en hebben zich inmiddels bewezen. Maar voor verdere expansie is nieuwe financiering en zakelijke bijstand noodzakelijk.

Het investeringskapitaal voor EVCF II is bijeengebracht door in totaal veertien investeerders. Naast BOM Brabant Ventures zijn dit diverse regionale ondernemers(-families), de VDL Groep en o.a. OtterBrabant Beheer.

Groeipotentie

BOM Brabant Ventures richt zich op de financiering van ondernemingen in zowel de vroege als de scale-up fase met groeipotentie en groeiambitie in de regio Brabant. ‘Deze bedrijven zijn belangrijk voor de werkgelegenheid en innovatiekracht van Brabant’, zegt Miriam Dragstra, directeur bij BOM Brabant Ventures. ‘Wij doen deze investering omdat we groot vertrouwen hebben in de fondsmanager ECFG. Dit bedrijf kent het Brabantse eco-systeem voor slimme maakbedrijven bijzonder goed’, aldus Dragstra.