nieuws

Certificatenregister SIR gekoppeld met Digital Safety Passport

Publicatie

30 okt 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Peter Goedendorp, bestuurslid SIR, licht toe: ‘Goede training en opleiding is in onze branche noodzakelijk om veilig te kunnen werken. De SIR gaat uit van een integrale aanpak van de drie risicofactoren Mensen, Middelen en Methoden. Om deze risicofactoren zo goed mogelijk te beheersen, hebben wij samen met onze leden richtlijnen opgesteld, die de basis vormen voor veertien verschillende opleidingen voor de vakgebieden Hoge Druk, Druk Vacuüm, Chemisch Technisch en Adembescherming. Door de koppeling van ons certificatenregister met het Digital Safety Passport kunnen werknemers snel, duidelijk en betrouwbaar laten zien dat zij over de juiste certificaten beschikken om veilig aan het werk te gaan. Door de digitalisering is er ook sprake van administratieve ontzorging, omdat verklaringen van geldige certificaten niet meer nodig zijn en de expiratie automatisch wordt bewaakt door het DSP-systeem’.

 

Frank Hozeman, technisch directeur Secure Logistics, vult aan: ‘Met het Digital Safety Passport willen wij eenvoudig en snel een zo betrouwbaar en compleet mogelijk beeld geven van de identiteit, opleidingen en kwalificaties van een werknemer die op risicovolle locaties aan de slag moet. Naast de koppeling met het VCA- en Deltalinqs register, is nu ook het SIR register aangesloten op het Digital Safety Passport. Dit is een enorme efficiencyverbetering voor zowel opdrachtnemer als opdrachtgever. Administratieve handelingen worden teruggebracht terwijl tegelijkertijd de betrouwbaarheid van de gegevens wordt vergroot’.

 

Belangenorganisatie Deltalinqs heeft het DSP ontwikkeld in nauwe samenspraak met haar leden, dochteronderneming Secure Logistics en de Stichting Samenwerken voor Veiligheid als onderdeel van het ‘Nieuwe Werken met Derden’, een totaal systeem voor efficiënt en betrouwbaar trainen, toetsen, registreren en verifiëren. Het DSP zelf is een Mifare DESFire smartcard en strikt persoonsgebonden.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.