nieuws

Chemie- en life sciences sector steunt STEM-charter

Publicatie

24 nov 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Met het STEM-charter – een initiatief van het STEM-platform – slaan overheid, kennisinstellingen, sociale partners, sectororganisaties, onderwijs- en bedrijfswereld de handen in elkaar om jongeren te inspireren om voor STEM-studies te kiezen. STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Met de ondertekening, die plaatsvond tijdens de Dag van de Wetenschap, engageert essenscia vlaanderen zich als STEM-ambassadeur. Ook sectorbedrijven Agfa Materials, Air Liquide, Allnex, BASF Antwerpen, Covestro, Deceuninck, Eastman Chemical Company, Janssen Pharmaceutica, Nippon Shokubai Europe, Proviron, Solvay en VYNOVA steunen het charter.

 

essenscia vlaanderen onderneemt in samenwerking met diverse partners al jaren initiatieven om STEM-studies te promoten en de belangrijke rol van chemie en wetenschappen in het dagelijks leven te beklemtonen. Daarbij worden jongeren vanaf de lagere school tot in het voortgezet onderwijs warm gemaakt voor wetenschap en techniek.

 

Die acties leveren resultaat op volgens de federatie. Aan de Vlaamse universiteiten en hogescholen zitten de studierichtingen die baankansen bieden in de chemie en life sciences duidelijk in de lift, met 10 tot 15 procent meer inschrijvingen dit jaar. De opleiding Chemische Procestechnieken, waar het aantal leerlingen de voorbije vijf jaar verdrievoudigde, is door de Vlaamse regering geselecteerd om volgend schooljaar te starten als proefproject duaal leren, een onderwijsvorm die ongeveer 1/3 theorie op de schoolbanken combineert met 2/3 praktijktraining op de werkvloer.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.