nieuws

Claude Schuler van SONACA is Belgisch Maintenance Manager of the Year 2014

Publicatie

20 jun 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Deze wedstrijd van de Belgian Maintenance Association (BEMAS) zet al zestien jaar de uitmuntende prestatie van een onderhoudsmanager en –team in de kijker. Tijdens de uitreikingsceremonie in Autoworld in Brussel ontving Schuler de award uit handen van juryvoorzitter Herman Aerts (winnaar MMY 2006).

De winnaar van dit jaar studeerde in 1995 af als industrieel ingenieur mechanica en startte zijn carrière in de auto-industrie. In 2007 werd hij production manager Technical Airborne Components bij SONACA en sinds 2012 is hij er Maintenance en Technology Manager. Hij leidt een onderhoudsdienst van meer dan tachtig mensen en is verantwoordelijk voor een budget van twintig miljoen euro.

De vakjury van de verkiezing bestaat uit professionals met tientallen jaren ervaring in het vakgebied. Op basis van zeven thema’s, waaronder onderhoudsbeleid, -strategie, en -doelstellingen, risicobeheersing, veiligheid en financieel beheer werd een grondige audit uitgevoerd bij de finalisten, gecombineerd met een bedrijfsbezoek. De gecombineerde scores van de juryleden waren het hoogst voor Claude Schuler. De leden van de jury loofden onder andere de langetermijnvisie op onderhoud, de sterke prestaties op gebied van energie- en waterverbruik (GREEN SONACA) en de motivatie van de onderhoudsstaf. Ook bij de tweede finalist, Peter Bosmans, Maintenance Manager bij SABIC in Genk, stelde de jury veel best practices vast op gebied van asset maintenance-strategie, de staat van de installaties en beheer van wisselstukken.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.