nieuws

Cofely krijgt boete voor onjuist verwijderen asbest

Publicatie

21 apr 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De Inspectie SZW constateert, naar aanleiding van een signaal van de Omgevingsdienst, dat op het terrein van Cofely in Arnhem een afvalcontainer staat met niet-hechtgebonden asbesthoudende pakkingen tussen ander metaalafval. Het afval had Cofely Zuid Nederland in september 2014 verwijderd uit een ketelhuis op een bedrijfsterrein in de gemeente Velp.

 

1994

Voorafgaand aan de werkzaamheden is er geen asbestinventarisatierapport opgesteld. De medewerkers geven wel aan dat er bij afsluiters en pompen teksten met ‘asbestverdacht’ waren aangebracht. De Inspectie SZW vindt dat van Cofely had mogen worden verwacht dat zij wisten van de aanwezigheid van asbest, omdat het gebouw van voor 1994 was.

 

Waarschuwing

Naast de boete heeft het bedrijf heeft ook een waarschuwing ontvangen dat bij herhaling van eenzelfde of soortgelijke overtreding kan worden besloten de werkzaamheden van het bedrijf gedurende langere tijd (enkele maanden) te staken.

 

Voor de Inspectie SZW is de aanpak van misstanden in de asbestsector een van de speerpunten. Daarom is een speciaal team geformeerd met inspecteurs, die zijn vrijgemaakt voor de aanpak van misstanden.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.