nieuws

Consortium NACH ontvangt voorlopige gunning rechtbank Amsterdam

Publicatie

14 apr 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Voor de uitvoering van het project wordt een speciaal project vehicle opgericht waarbij Macquarie Capital honderd procent aandeelhouder is. Heijmans en Facilicom nemen het ontwerp, de bouw en de exploitatie van de rechtbank voor hun rekening. Naar verwachting starten de sloopwerkzaamheden voor de nieuwe rechtbank aan de Zuidas in Amsterdam begin 2017. Het gebouw zal in november 2020 in gebruik worden genomen, waarna de exploitatieperiode van dertig jaar begint.

 

Publiek Private Samenwerking

De inschrijving van NACH werd na een beoordelingstraject door het Rijksvastgoedbedrijf economisch als het meest voordelig ingeschat. De uitvoering van het project zal gebeuren via een Publiek Private Samenwerking (PPS). Dat betekent dat NACH verantwoordelijk is voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de facilitaire dienstverlening met betrekking tot het gebouw.

 

Deelnemers

Het consortium bestaat uit Macquarie Capital, ABT, DVP, KAAN Architecten, BiUM, Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen, Heijmans en Facilicom. Macquarie Capital Europe Limited is aangesteld als financieel adviseur.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.