nieuws

Consortium rond SecurityMatters versterkt

Publicatie

14 okt 2016

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

cybersecurity, digitalisering

SecurityMatters BV uit Eindhoven heeft bekend gemaakt dat het Duitse Phoenix Contact Innovation Ventures GmbH met ingang van 21 september participeert in het Nederlandse bedrijf.

SecurityMatters biedt oplossingen op het gebied van cybersecurity voor industriële besturingssystemen. In 2013 introduceerde het bedrijf SilentDefense, een platform voor netwerkmonitoring en bescherming tegen cyberaanvallen op industriële processen. SecurityMatters bedient klanten in verschillende marktsegmenten zoals energie-opwekking, transmissie en distributie, olie en gas, drinkwater en afvalwaterzuivering, productie, farmacie en infrastructuur.

Phoenix Contact Innovation Ventures GmbH, onderdeel van de Phoenix Contact-groep, investeert in startup-bedrijven met bedrijfsmodellen die gerelateerd zijn aan de markten voor de elektrische aansluittechniek, industriële digitalisering, automatisering en besturingstechniek.

Hoofdinvesteerder in het consortium van strategische investeerders is het Zwitserse Emerald Technology Ventures. Het Duitse Robert Bosch Venture Capital gaat de onderneming bijstaan bij het uitbreiden van de verkoop en marketing en de verdere internationale expansie. KPN Ventures en nu dus ook Phoenix Contact Innovation Ventures maken ook deel uit van het consortium.

 

Bron: Phoenix Contact/SecurityMatters

Fotocredit: BalticServers