nieuws

Contract aanleg energieneutrale A16 getekend

Publicatie

22 mei 2018

Categorie

Soort

nieuws

Tags

infrastructuur, onderhoud

Rijkswaterstaat en de Groene Boog gaan, na het tekenen van een DBFM-contract, een nieuwe fase in: de realisatie van de nieuwe A16 Rotterdam in 2019. In 2024 gaat de weg open voor verkeer.

De nieuwe A16 is de snelweg tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. De elf kilometer lange snelweg zorgt dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio.

Energieneutraal

De Groene Boog, een combinatie van Besix, Dura Vermeer, Van Oord, John Laing, Rebel en TBI (Mobilis, Croonwolter&dros), is verantwoordelijk voor zowel het ontwerp, de bouw als de financiering van het project en verzorgt na de realisatie twintig jaar het beheer en onderhoud. Het ontwerp van de weg is energieneutraal en houdt rekening met een optimale inpassing in het landschap. Zo wordt gebruik gemaakt van extra stil asfalt, geluidschermen en grondwallen. Ter hoogte van het Lage Bergse Bos ligt de A16 Rotterdam in een half verdiepte landtunnel.

Fotocredit: Wikimedia Commons