nieuws

Covestro helpt vliegtuig op zonne-energie

Publicatie

27 nov 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Solar Impulse, is het eerste vliegtuig dat dag en nacht in de lucht kan blijven zonder een druppel brandstof, dankzij de energie van de zon. Er wordt geprobeerd rond de wereld te vliegen om zo geschiedenis te schrijven en aan te tonen dat met schone technologieën het onmogelijke kan worden verwezenlijkt.

 
Covestro, het vroegere Bayer MaterialScience, is een Solar Impulse-projectpartner sinds 2010 en de officiële technische partner. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het design en de ontwikkeling van de cockpit. Deze is gebouwd met de meest geavanceerde polyurethaan- en polycarbonaatsystemen, die niet alleen het gewicht van het vliegtuig drastisch verlagen, maar ook garant staan voor een ultieme bescherming van de piloot.

‘Het Solar Impulse-project is voor onze medewerkers en klanten uitgegroeid tot het symbool van Covestro’s innovatiecapaciteit en ons vermogen om een breed assortiment vernieuwende oplossingen aan te reiken’, zegt Patrick Thomas, CEO van Covestro.

De technologie die ontwikkeld is voor de Solar Impulse, wordt nu al toegepast in allerlei producten in de automobiel- en de koelsector. Bovendien stelt Covestro vast dat de coatings op het vliegtuig vandaag hun weg vinden naar tal van andere industriële sectoren.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.