nieuws

De genomineerde MMY’s stellen zich voor

Publicatie

2 nov 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Henk van Zuijlen, Maintenance Manager bij HJ Heinz in Elst

In het Gelderse Elst staat een fabriek van HJ Heinz waar per dag een miljoen flessen tomatenketchup van de band rollen. Maar daarnaast produceert de fabriek ook sandwichspread en verschillende sauzen. Nadat Henk van Zuijlen in 2008 bij HJ Heinz in dienst kwam, heeft hij de technische organisatie stevig aangepakt. Als er maar iets misgaat in de keten, dan kan de markt niet op tijd worden beleverd. Het afbreukrisicio is dus groot. De technische organisatie moet ervoor zorgen dat de schappen in de supermarkten niet leeg komen te staan.

Ton Merkx, Manager Technische Zaken bij Walibi Holland

Vlak bij Biddinghuizen ligt het attractiepark Walibi Holland. Anders dan in bijvoorbeeld een industriële omgeving, is de belevenis de kick die de bezoeker ervaart in de machine zélf het product! Ton Merkx zorgt met zijn team van veertig vaste medewerkers voor het technisch beheer in het park. Onderhoud is wat Merkx betreft een doorlopend verbeterproces, waarbij ook analyses over het lopende onderhoud steeds weer nieuwe input vormen voor verbetering en procesbeheersing. Belangrijk is dat de attracties niet alleen veilig zijn, maar er ook veilig uitzien. De bezoeker moet zich veilig voelen.

Johan Wolt, Maintenance Manager bij AkzoNobel in Delfzijl

In 2006 stelde AkzoNobel een nieuwe Mono Chloor Azijnzuur (MCA) plant in Delfzijl in bedrijf. MCA wordt ondermeer gebruikt in zepen en shampoos maar ook als stabilisator voor pvc. Het is overigens zeer corrosief en ook toxisch. Johan Wolt levert een enorme bijdrage aan de kwaliteit van de productie, aan de hand van doelstellingen, zoals het borgen van de installatie-integriteit, het borgen van hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid en het doelmatig en optimaal besteden van geld voor het in stand houden van de installatie op langere termijn. Het spreekt volgens hem voor zich dat het onderhoud plug & play dient te worden uitgevoerd en storingen binnen 48 opgelost moeten zijn.

Weten wie gaat winnen?

Kom dan naar iMaintain, het congres van de NVDO en het iMaintain Platform! Op 20 maart in De Kuip in Rotterdam vertellen verschillende koplopers uit de industrie welke winst zij behalen met multidisciplinair samenwerken. Aan het eind van de dag hoort u tijdens het diner wie Maintenance Manager of the Year 2014 wordt.

Meer weten of inschrijven voor het congres? Kijk op www.imaintain.info/winst

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.