nieuws

Derde Nederlandse contract voor treinbouwer Stadler Rail

Publicatie

3 apr 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Het contract omvat de bouw van zestien treinen van het type FLIRT3 Electric Multiple Unit (EMU), een elektrisch, licht treinstel. Van dit type bouwt Stadler negen stellen van drie rijtuigen en zeven vierwagenstellen. Naast de bouw van de treinen is Stadler verantwoordelijk voor het onderhoud van de treinen voor een periode van vijftien jaar. Het is de bedoeling dat de treinen gaan rijden vanaf december 2017. De eerste treinen zullen worden geleverd in juni 2017, om vervolgens getest te worden.

 

Populair

Een belangrijke reden voor Syntus om met Stadler in zee te gaan is het modulaire concept van de FLIRT3. Door dit concept kan de trein snel gebouwd worden en kunnen er gemakkelijk aanpassingen aan worden gedaan. Het type is om deze reden populair bij veel Europese spoorwegmaatschappijen, onder meer in Duitsland, Italië, Noorwegen, Polen en Zwitserland.

 

Stadler deed het afgelopen anderhalf jaar al uitgebreid zaken in Nederland. De treinbouwer sloot met de NS een contract af voor de bouw van 58 FLIRT treinen ter waarde van 280 miljoen euro. Deze treinen zullen vanaf eind 2016 het spoor op gaan. Daarnaast bouwt Stadler voor NS-dochter Abellio zes FLIRT treinen die zullen worden ingezet op het traject Gouda-Alphen a/d Rijn. Deze stellen zullen eveneens vanaf eind 2016 gaan rijden.

 

De treinen worden gefabriceerd in het Zwitserse Bussnang, waar het hoofdkantoor van Stadler gevestigd is. In Nederland opent de firma binnenkort een service centrum, naar aanleiding van het derde 'Nederlandse' contract in korte tijd. De locatie is nog onbekend.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.