nieuws

Dienstregeling Noord-Zuidlijn 22 juli aangepast van start

Publicatie

5 apr 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

infrastructuur

De Amsterdamse Noord-Zuidlijn gaat definitief open op 22 juli. De metro, die Amsterdam-Noord met de Zuidas verbindt, zal wel met een aangepaste dienstregeling gaan rijden. Op het gebied van onderhoud kent de verbinding straks bijzondere nieuwe technologische snufjes.
Eerder was het nog onduidelijk of de Amsterdamse metro op 22 juli ging rijden. Volgens deskundigen moet er nog veel gebeuren voordat de nieuwe metrolijn Amsterdam-Noord met de Zuidas kan verbinden. Zo zouden de betrokken organisaties onvoldoende op elkaar zijn afgestemd. De deskundigen hadden de gemeente daarom geadviseerd om de openingsdatum van 22 juli nog niet vast te leggen. De betrokken partijen zeiden donderdag dat ze er vertrouwen in hebben dat dit nu op een veilige manier kan. ‘It giet oan, maar de vlag gaat nog niet uit’, laat vervoerswethouder Pieter Litjens van Amsterdam weten. ‘Dit blijft een project dat tot het allerlaatste moment razend spannend is.’

Voorbeeld

Hoewel er veel is misgegaan tijdens de procedure en de aanleg, ligt er inmiddels  een metrolijn met veel technologische innovaties. Ook op het gebied van beheer en onderhoud,met name als het gaat om remote monitoring van de onderdelen. Daarmee is de nieuwe lijn een voorbeeld voor het Amsterdamse metronet. Straks wordt het beheer en onderhoud van het hele net in Amsterdam op een moderne manier ingericht, waarbij remote monitoring en digitalisering een grote rol spelen.