nieuws

Digitaal Veiligheidspaspoort en vernieuwde veiligheidsinstructies vergroten veiligheid

Publicatie

18 apr 2013

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Na het succesvol afronden van de Bètapilot in Mainport Rotterdam, waaraan Huntsman, Rubis Terminal, Bilfinger Industrial Services en Cofely West hebben deelgenomen, worden het DSP en de nieuwe Deltalinqs-veiligheidsinstructies vanaf april 2013 gefaseerd beschikbaar gesteld.

Met de ontwikkeling van het DSP zet de Rotterdamse haven en industrie een nieuwe stap in het verder vergroten van de veiligheid. Het DSP is een smartcard waarop versleutelde informatie staat over de werkgever en werknemer. Biometrie sluit persoonsverwisseling uit. Door de koppeling met het landelijk centrale dataregister van de SSVV (Stichting Samenwerken Voor Veiligheid) is in één oogopslag zichtbaar over welke geldige veiligheidskwalificaties de eigenaar beschikt. Alleen de mensen met de juiste kwalificaties krijgen zo toegang tot de bedrijfsterreinen en kunnen veilig aan de slag.

Om duidelijkheid te scheppen over de basis veiligheidsregels voor het werken bij bedrijven onder risicovolle omstandigheden heeft Deltalinqs samen met haar leden een modulair veiligheidsinstructiepakket in maar liefst acht talen gerealiseerd.

Vanaf januari 2014 zijn de vernieuwde Deltalinqs-veiligheidsinstructies en het Digitale Veiligheidspaspoort regionaal en landelijk beschikbaar.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.