nieuws

Drone licentie voor SPIE

Publicatie

17 nov 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De wetgeving voor het vliegen met een drone was de afgelopen jaren volop in beweging. Toen Spie 2,5 jaar geleden het idee opperde om met een drone inspecties en metingen te doen, was al snel duidelijk dat het een intensief traject zou gaan worden. In het begin werd vooral de wetgeving van de civiele luchtvaart gevolgd. Mede door regelmatige wijzigingen in de regelgeving liet de licentie lang op zich wachten.

 

Inmiddels zijn de benodigde theoretische en praktische opleidingen succesvol afgerond, is de drone luchtwaardig bevonden en is een operationeel handboek opgesteld. Nu het Ministerie van Infrastructuur en Milieu de licentie heeft verstrekt kan de drone daadwerkelijk worden ingezet. Spie verricht al vele jaren inspecties en metingen voor klanten in alle marktsegmenten. Met het gebruik van een drone kunnen nu ook de moeilijk toegankelijke plekken geanalyseerd worden.

 

De SPIE drone is een Aibot-X6-V2 die makkelijk aan te passen is aan de nieuwste innovaties en software. Het kan inspecties uitvoeren in zowel twee- als driedimensionaal beeld en met behulp van een infraroodcamera kunnen warmteprofielen in kaart worden gebracht. Door de camera die aan de drone zit te verbinden met een display op het grondstation, kan het te inspecteren object in full hd worden bekeken. De camerabol die aan de drone wordt gehangen kan tevens 360° foto’s maken. Inspectie met een drone scheelt tijd en kosten. Extra veiligheid wordt gegarandeerd door de stootrand om de rotors.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.