nieuws

Dronebedrijven Skeye en Skycap fuseren om marktleider in Europa te worden

Publicatie

26 jul 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Dankzij het samengaan gaat Skeye tot de Europese top drie behoren van bedrijven die inspecties uitvoeren met luchtvaartuigen. Bovendien breidt het bedrijf zijn diensten uit met gespecialiseerde high-end luchtfotografie. Daarnaast is door Rob Thielen, oprichter en voorzitter van Waterland Private Equity Investments, significant groeikapitaal ter beschikking gesteld. Hiermee kan de specialist in diensten met onbemande luchtvaartuigen blijven groeien in Nederland en Engeland en in de toekomst uitbreiden naar andere landen.

Sneller

‘Ons nieuwe bedrijf combineert de unieke kracht en ervaring van twee prachtige bedrijven’, zegt Skeye’s managing director Pieter Franken. ‘De fusie samen met het groeikapitaal versterken onze positie als de meest betrouwbare partner in Europa voor onze nationale en internationale klanten.’ Dankzij het gecombineerde portfolio van Skeye zal de dienstverlening met onbemande luchtvaartuigen niet alleen beter van kwaliteit worden, maar ook minder tijd gaan kosten. Hiermee verbetert Skeye ook zijn concurrentiepositie ten opzichte van traditionele alternatieven in de survey- en inspectie industrie.

Skeye, opgericht in 2013, is een Nederlands en Engels bedrijf gespecialiseerd in dienstverlening met onbemande luchtvaartuigen. Skeye’s werkt onder andere in de olie- en gassector en is het eerste bedrijf dat een bedrijfsontheffing heeft ontvangen voor commerciële dienstverlening met onbemande luchtvaarttuigen door het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Skycap, opgericht in 2014, heeft kantoren in Groot-Brittanie en Nederland en levert een volledig scala aan diensten met onbemande luchtvaartuigen, met een specialisatie in topografische surveys en luchtfotografie van hoge kwaliteit.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.