nieuws

Dura Vermeer gaat aanleg en onderhoud luchthaven Lelystad doen

Publicatie

17 dec 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De overeenkomst op basis van de Best Value methode omvat het integrale ontwerp, de realisatie en gedurende vijftien jaar het onderhoud van de start- en landingsbaan, taxibanen, platformen, toegangswegen en parkeerterreinen op het publieke gedeelte.

 

Schiphol Group heeft gekozen voor een Europese aanbesteding op basis van de Best Value methodiek om daar de expertise en innovatiekracht van een marktpartij als Dura Vermeer optimaal te kunnen benutten. Zo past Dura Vermeer bij de aanleg van de start- en landingsbaan een innovatieve funderingstechniek toe. Hierdoor hoeft minder grond te worden afgegraven en minder zand aangevoerd. Naar verwachting scheelt dit circa 10.000 vrachtwagenritten en daarmee 490 ton CO2-uitstoot. Op de parkeerterreinen en toegangswegen wordt gebruik gemaakt van gelijkspanning en LED verlichting. Ook de vliegveldverlichting bestaat uit LED lampen. Hier wordt door gebruik van laagspanning met inductie een energiebesparing van 30 procent bereikt.

 

2018

In het contract met Dura Vermeer is verder afgesproken dat een derde van de bouwomzet zal worden gerealiseerd met bedrijven uit de omgeving. Voor de onderhoudswerkzaamheden zal voor twee derde van de omzet lokale en regionale bedrijven worden ingeschakeld.

 

In 2016 wordt het ontwerp uitgewerkt en de uitvoering voorbereid. De bouwwerkzaamheden starten naar verwachting in januari 2017. In 2018 wordt de eerste passagiersvlucht verwacht.

 

Om de economische functie van Schiphol te behouden en versterken, is afgesproken Schiphol selectief te ontwikkelen. Lelystad Airport gaat de groei op Schiphol ondersteunen als alternatief voor het niet-mainportgebonden verkeer. Lelystad Airport wordt gefaseerd ontwikkeld voor vluchten naar Europese (toeristische) steden en regio’s.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.