nieuws

E-Move en Universiteit van Bremen winnen Additive Design Challenge

Publicatie

3 jun 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Team e-Move heeft de ophanging van een elektrische motorfiets geoptimaliseerd voor gewicht. Ze hebben het aantal componenten van zestien teruggebracht naar één en de bedrijfszekerheid verhoogd door integratie van bijvoorbeeld de remleiding in de ophanging.

 

Koelen

Het team ‘Cooling with Heat’ van de Universiteit van Bremen toonde de omvang van ontwerpmogelijkheden door een op de natuur geïnspireerde boomstructuur te ontwikkelen die het mogelijk maakt om de warmte van een computerprocessor om te zetten in elektriciteit om de ventilator aan te drijven om dezelfde processor te koelen. De complexiteit van kleine kanalen in de warmtewisselaar zijn alleen met 3D-printing te maken en laten goed zien wat deze nieuwe technologie kan bieden volgens de jury.

 

De winnaars krijgen de nieuwste 3D-printer van Ultimaker, een software licentie van Altair voor ontwerpoptimalisatie en een door AddLab 3D metaal geprinte Additive World Award.

 

Awards

Naast de winnaars van de Design Challenge heeft Additive Industries nog drie Additive World Awards uitgereikt. Bram de Zwart nam namens 3D Hubs de ‘Pioneer Award’ in ontvangst voor de indrukwekkende ontwikkeling van hun wereldwijde netwerk van 13.000 3D-printers.

 

Greg Morris van GE Aviation kreeg de Award voor de beste industriële toepassing van 3D-printen voor hun brandstofinjector voor de nieuwste vliegtuigmotor die wereldwijd additive manufacturing op de kaart heeft gezet als betrouwbare technologie voor kritische onderdelen.

 

Tenslotte overhandigde Additive Industries CEO Daan Kersten de ‘Industrial Achievement Award’ aan Brent Stucker voor zijn grote en waardevolle bijdrage aan standaardisatie van de 3D-metaalprinten voor industrieel gebruik.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.