nieuws

Eerste fysieke locatie Fieldlab CAMPIONE geopend: campus Tilburg University

Publicatie

27 jun 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Een aantal onderzoekers gaat de nieuwe ruimte gebruiken voor onderzoek gerelateerd aan slim onderhoud en digitalisering van de industrie. Het geopende Project Office op de universiteitscampus legt een belangrijke verbinding tussen het project Fieldlab CAMPIONE en de wetenschappelijke wereld.

Henk Akkermans, directeur WCM en hoogleraar dynamiek van toeleveringsnetwerken: ‘Het is dan misschien een bescheiden ruimte, maar wel één met grootse ambities. Om te beginnen zitten we naast het 3d Print Lab. Een stukje verder op de campus zit het Daf Technology Lab, ook partner in Fieldlab CAMPIONE. De universiteit is daarnaast samen met de Technische Universiteit van Eindhoven initiatiefnemer van het Data Science Center. Uiteraard hebben technologische ontwikkelingen veel invloed op de samenleving. Maar de maatschappelijke winst zit hem vaak in de sociale innovaties die zorgen dat die technologische ontwikkelingen ook echt worden gebruikt. En daarvoor is ‘Understanding Society’, het motto van de Tilburg University, dan ook hard nodig.’

Centraal fieldlab

Na de zomer zal het centrale fieldlab van Fieldlab CAMPIONE geopend worden in het Gate2 gebouw op het Aeroparc in Gilze en Rijen. Hart van dit centrale fieldlab zal een control room zijn waar gegevens van een testinstallatie binnenkomen. Via sensor- en andere meettechnieken wordt data verzameld over de actuele status van de testinstallatie. Deze data wordt opgeslagen en getoond in de control room. Softwarebedrijven kunnen door deze mogelijkheid testen doen met datavoorspellingsmodellen. Ook komt er een incubatorruimte waar initiatieven gelinkt aan het Fieldlab CAMPIONE ontwikkeld kunnen worden. De fysieke ruimte zal daarnaast bestaan uit meerdere werkplekken en een vergaderruimte.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.