nieuws

Eerste industriële 3D metaalprintsysteem gepresenteerd

Publicatie

20 nov 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

De prestatieverbetering hangt samen met een degelijk en thermisch geoptimaliseerd machineontwerp, slimme procesbeheersing en kalibratiestrategieën, elimineren van dode tijd en de automatisering van bouwplaat- en productverplaatsing in de machine. Het modulaire ontwerp van de MetalFAB1 maakt een klant- en toepassing-specifieke procesinrichting en configuratie mogelijk. Meerdere bouwkamers waarin wordt geprint, elk met geïntegreerde metaalpoeder recycling, zorgen ervoor dat dit de eerste 3D metaalprinter is waarin meerdere materialen naast elkaar kunnen worden gebruikt in één machine.

 

De MetalFAB1 kan worden uitgerust met maximaal vier lasers die het gehele bouwvlak kunnen beschrijven. Hierdoor wordt het zogenaamde ‘stitching’ vermeden bij het printen van grotere objecten. MetalFAB1 is ook het eerste en enige systeem met een geïntegreerde oven voor spanningsarm gloeien van de geprinte producten. Het bouwvolume van een enkele bouwkamer (420x420x400 [mm]) positioneert de MetalFAB1 direct in de top 3 grootste metaalprinters die nu beschikbaar zijn.

 

Additive Industries zal volgende maand starten met haar Beta programma. Vier Beta machines zijn inmiddels gereserveerd door klanten uit veeleisende markten zoals de lucht- en ruimtevaart, high tech machinebouw en gereedschap-fabricage. ‘We kijken uit naar de hechte samenwerking met onze Beta klanten. We zullen samen processen, nieuwe materialen en toepassingen ontwikkelen en de prestaties moeten testen om de business cases van onze klanten substantieel te verbeteren’, aldus Daan Kersten, medeoprichter en CEO van Additive Industries.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.