nieuws

Eerste module voor polyolenfabriek Huntsman gereed

Publicatie

15 jan 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Om de modules in Rotterdam te krijgen, splitsen specialisten van Huntsman en ingenieursbureau Tebodin de installatie, die zo’n 400 ton weegt, op in vier delen. Eind februari worden deze bouwstenen verscheept naar het fabrieksterrein in Rotterdam, alwaar de installatie wordt geïntegreerd in de huidige polyolenfabriek.

Polyurethanen

De gemoderniseerde fabriek moet via de nieuwe technieken en snellere doorlooptijd de productiecapaciteit voor polyolen verhogen naar 30 kiloton per jaar. Tegelijkertijd laat Huntsman ook twee opslagtanks bouwen en plaatsen voor de opslag van het product. Deze tanks worden deze maand al op de site in Rotterdam gezet.

Huntsman gebruikt polyolen als monomeer in combinatie met di-isocyanaten voor de productie van polyurethanen. Dit product wordt onder meer gebruikt in matrassen, stoelbekleding, gebouwisolatie en koelkasten.

In 2013 breidde Huntsman zijn site in Rotterdam al grondig uit met een zogeheten MDI-splitter, die het mogelijk maakt dat MDI die uit de fabriek komt kan worden verdeeld naar verschillende vervolgprocessen in verschillende productketens.

Meer informatie over project Capstone vindt u in de projectendatabase van Petrochem

De polyolenuitbreiding in aanbouw

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.