nieuws

Eerste Tim Zaal Thesis Award uitgereikt

Publicatie

10 nov 2013

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Als verjaardagscadeau voor de zeventigjarige Zaal, emeritus lector Integraal Ontwerpen, vorm en inhoud gever van de Master of Engineering, riep Hogeschool Utrecht op het twaalfde Bovenhoud Symposium in mei de Tim Zaal Master Thesis Award in het leven, die jaarlijkse zal worden uitgereikt aan de afgestudeerde aan de Master of Engineering met het beste en voor het werkveld meest vernieuwend en waarde creërend onderzoek.

Om in aanmerking te komen voor de Tim Zaal Thesis Award moet de kandidaat zijn geslaagd voor de Master of Engineering-opleiding en moet het thesisrapport zijn beoordeeld met de kwalificatie “goed tot zeer goed”. Daarnaast moet de thesis een goed academisch niveau hebben met betrekking tot opzet en aanpak van het onderzoek, moet het een herkenbare bijdrage leveren aan het Integraal Ontwerpen-domein binnen techniek en de uitkomsten van het thesisonderzoek moeten leiden tot innovatie (vernieuwend zijn) en waardecreatie.

De eerste uitreiking van deze nieuwe thesis award heeft op 27 september jl. plaatsgevonden te Utrecht tijdens een feestelijke diploma-uitreiking en werd verricht door Michaël van Straalen, Voorzitter Koninklijke Metaalunie, waarnemend voorzitter MKB Nederland.

Van de groep geslaagden van het studiejaar 2012-2013 zijn vier kandidaten genomineerd. De winnaar van de eerste Tim Zaal Thesis Award is geworden Jasper Vallentgoed, Master of Engineering in Intregated Building Processes, werkzaam bij BAM Civiele Techniek met zijn thesis “BIM @ BAM = Booming”.

Jasper is er in zijn onderzoek in geslaagd alle belangrijke facetten en aspecten die bij de omslag van een organisatie naar de BIM-aanpak in kaart te brengen en de gevolgen hiervan voor de organisatie te inventariseren. Voorstellen zijn geformuleerd in een roadmap om deze aanpak in  de komende jaren te implementeren. De belangrijkste klanten en ook de nieuwe contractvormen als DBFMO vragen om deze integrale BIM-aanpak. De voorgestelde systematiek maakt BAM tot een van de koplopers op het terrein van BIM. Mede dankzij dit afstudeerwerk, de inzet van Jasper en degene die hem hierbij ondersteunden, is de betekenis voor BAM als BIM’ers groot.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.