nieuws

Egemin Automation renoveert Brugse Boudewijnsluis

Publicatie

18 nov 2013

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Voor het project werd een openbare aanbesteding uitgeschreven, waar Egemin als beste uitkwam. Het totale aanbestedingsbedrag van het project bedraagt ongeveer 2,5 miljoen euro, het aandeel van Egemin bedraagt om en bij 1,3 miljoen. De Infra Automation divisie van Egemin zal de werken uitvoeren.

 

Volledige renovatie van sluis en spoorwegbrug

De Boudewijnsluis maakt de verbinding tussen de Brugse ringvaart en de haven van Zeebrugge via het Boudewijnkanaal. De sluis is verouderd en moet dringend gerenoveerd worden om de  bedrijfszekerheid te vergroten, de bediening te centraliseren en omgevingsaanpassingen uit te voeren. Tegen het bouwverlof van 2014 moet het project afgerond zijn.

 

Egemin Automation vernieuwt de aandrijving van de eb- en vloeddeuren, zowel het boven- als benedenhoofd, en de hydraulische aandrijving van de spoorbrug. 'Egemin vervangt de volledige aansturing en gebruikt daarvoor PLC-sturingen op SCADA-niveau', zegt Koen Cools, projectmanager bij Egemin. 'Dat zijn programmeerbare sturingen die de meet- en regelsignalen van de sluis verzamelen, doorsturen, verwerken en visualiseren.' Het bedrijf installeert daarnaast ook nieuwe elektrische en hydraulische spindels. Dit alles dient te gebeuren met een minimale verstoring van het scheepvaartverkeer.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.