nieuws

Energievoorziening in Polen verzekerd door bouw opslagtanks

Publicatie

21 mei 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Met de bouw van twee nieuwe dubbelwandige tanks, elk met een inhoud van 62.500 kubieke meter, verzorgt Geldof een deel van het volledige opslagvolume van de terminal. De opslagcapaciteit van de eerste fase die momenteel wordt uitgevoerd, bedraagt 375.000 kubieke meter. In totaal zal de terminal 700.000 kubieke meter kunnen opslaan. Eind dit jaar zullen de opslagtanks in gebruik worden genomen.

 

Afhankelijk

‘Voor Polen is deze terminal van groot strategisch belang’, vertelt Krzysztof Marek Diduch, Managing Director van Engicon Polen, de Poolse tak van Geldof. ‘Vandaag is Polen afhankelijk van de toevoer van ruwe olie vanuit Rusland en andere landen van de voormalige Sovjet-Unie. Zelf heeft het land beperkte mogelijkheden om ruwe olie te produceren. Dankzij deze terminal kan Polen nu ruwe olie invoeren van over de hele wereld. De opslagtanks verzekeren de energievoorziening voor de hele regio.’

 

De terminal komt ook op een strategische locatie: in de haven van Gdansk op amper vijf kilometer van de Lotos-raffinaderij, de tweede grootste raffinaderij van Polen.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.