nieuws

Eric Hogenboom nieuwe voorzitter VNCI

Publicatie

24 jul 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Eric Hogenboom is commercieel verantwoordelijk voor de engineering plastics business van SABIC Europe. Voor de overname van de petrochemie divisie van DSM door SABIC werkte Hogenboom in diverse functies voor DSM.

 

Hogenboom heeft binnen SABIC diverse bestuursfuncties bekleed zoals in SABIC’s pensioenfonds in Nederland, hij was lid en voorzitter van de polyolefins comité van PlasticsEurope, bestuurslid van de vereniging van de Nederlandse Verpakkingsindustrie VMK en bestuurslid van de VNCI. Eric studeerde natuurkunde aan de TU Eindhoven.

 

‘In mijn ruim 25-jarige loopbaan in de chemische industrie heb ik kunnen zien hoe belangrijk chemie is voor de Nederlandse economische ontwikkeling. En hoezeer de sector bijdraagt aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals energie-efficiëntie, voorkoming van voedselverspilling en hergebruik van grondstoffen. Daarbij blijft een veilige bedrijfsvoering uiteraard prioriteit nummer 1 onder ons motto ‘veiligheid voorop’. Na een aantal moeilijke jaren is er nu enig economisch herstel ook in de chemische industrie. Ik ben ervan overtuigd dat we moeten inzetten op duurzaamheid en innovatie om toekomstige groei bestendig te maken.’

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.