nieuws

Europese drones krijgen eigen ‘kentekenplaat’

Publicatie

30 okt 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Het Europees Parlement heeft ingestemd met een motie van Europarlementariër Matthijs van Miltenburg (D66) die dit mogelijk maakt. De chip moet het makkelijker maken om te achterhalen van wie een drone is. Dat kan belangrijk zijn om bijvoorbeeld schade te verhalen.

Op dit moment zijn er op Europees niveau nog weinig regels voor drones. 'Als we nu niets regelen dan wordt de drone in het ene land vogelvrij en vliegt het in het andere vast in een web aan onnodige regels', zegt Van Miltenburg tegen het ANP.

 

Drone-beleid

In Nederland is sinds 1 juli van dit jaar een nieuwe wet van kracht die het dronegebruik beter moet reguleren. Zo moeten bestuurders beschikken over een certificaat. Daarnaast zijn er regels over waar de drone mag vliegen. De nieuwe wetgeving riep direct al irritatie op. Hobbyisten vonden de wet te streng, professionals wilden juist strengere regels.

In augustus gaf het kabinet aan met particulieren, bedrijven en overheidsinstanties in gesprek te zullen gaan om te kijken hoe het beleid verder ontwikkeld moet worden.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.