Het team van Deltavisie is trots op een voorprogramma met slimme innovaties en disruptieve oplossingen die nu al worden ingezet. Met dynamische asset management visualisatie, virtual reality trainingen en drone inspecties in besloten ruimtes verhogen CEA Systems, Sitech en Terra Inspectioneering de veiligheid, efficiency en prestaties van kostbare assets. In drie interactieve Talkshows geven de partners inzicht in hun innovatieve oplossingen.

Donderdag 17 juni staat Deltavisie 2021 in het teken van Smart. In het voorprogramma, van 11.30 tot 12.40 toont een drietal partners welke slimme technieken zij inzetten voor training, inspecties en asset management. Schrijf u dus snel in, kijk online mee met de live talkshows en stel uw vragen via de live chat.

Programma

11.30 – 11.50 Slimme datavisualisatie – CEA Systems

Tijdens Deltavisie spreekt Thomas Koop van CEA Systems over de dynamische visualisatie van assets in complexe omgevingen.

Het succes van complexe organisaties binnen de procesindustrie is steeds meer afhankelijk van accurate asset data. Wanneer bedrijven de asset data echter niet goed structureren en beheren, verliezen ze veel tijd en geld. CEA Systems vond een manier om een slimme visualisatie van asset data te maken. En ze gebruikt die gegevens om waardevolle asset data informatie effectief en efficiënt op te slaan, te beheren en te delen. De slimme software integreert verschillende gegevensbronnen, met gerelateerde asset data, in één gemeenschappelijke locatie. Daardoor kunnen veranderingen niet onopgemerkt blijven. Zo krijgt de gehele organisatie continu toegang tot one source of thruth,  waar documentatie en certificaten van assets, inclusief slimme 2D- en 3D-modellen, altijd toegankelijk zijn.

11.55 – 12.15     Virtueel trainen – Sitech en Goal043

Sebastiaan de Reede van Sitech en Jeroen Trienes van Goal043 spreken over de mogelijkheden die VR-trainingen bieden voor de industrie.

Wie werkzaamheden op een chemische site moet uitvoeren, krijgt vaak ter plekke veiligheidsinstructies of moet een proef van bekwaamheid doorlopen. Dat is behoorlijk tijdrovend, terwijl tijd bij een turn around juist schaars is. Sitech services ontwikkelde met serious games ontwikkelaar Goal043 het smart learning management platform ENTER voor effectief trainen en onboarden. Met ENTER krijgen medewerkers van tevoren instructies over veiligheid en regels, wat niet alleen de veiligheidscultuur verstevigt, maar ook kostbare tijd bespaart bij bijvoorbeeld een turn around. Voor het opleiden van eigen personeel voegde Sitech Virtual Reality builder toe. Daarmee kunnen gebruikers zelfstandig een virtuele training maken aan de hand van 3D-scans van de eigen fabriek. Hiervoor is geen softwareontwikkelaar nodig. Fabrieken kunnen zo de opleidingstijd verkorten door situaties te oefenen die niet vaak voorkomen.

12.20 – 12.40 Drone inspecties – Terra Inspectioneering

Marien van den Hoek en Pieter Raes spreken over de inzet van drones bij inspecties in besloten ruimtes.

Waar bedrijven vroeger stellingen moesten bouwen voor visuele inspecties op hoogte, kunnen drones dit werk veel sneller uitvoeren. Terra Inspectioneering legt de lat echter nog een stuk hoger door ook in besloten ruimtes ook metingen uit te voeren. Het kostte jaren van ontwikkeling, maar inmiddels is het gelukt om drones in te zetten voor het meten van wanddiktes en volledig visualiseren van degradaties met 3D-technologie. En dat op plekken waar normaal gesproken geen mensen in mogen of alleen met zeer zware veiligheidsmaatregelen. Daarmee maakt Terra Inspectioneering inspecties en metingen veiliger, korter en dus ook goedkoper.

Schrijf u snel in voor zowel het hoofdprogramma als het voorprogramma van Deltavisie 2021.

At Plasman laat in deze video de fabriek van Nedmag in Veendam zien. Het bedrijf heeft volgens hem ‘Gronings goud’ in handen met het magnesiumzout dat hij wint en verwerkt. Plasman is finalist van de Plant Manager of the Year 2021 verkiezing.

Wil je nog meer weten over at en de andere finalisten (Mark Gerards van Sabic en Yolande Verbeek van Uniper), meld u dan aan voor de online talkshow Industrielinqs Live van 9 juni. Hierin spreken wij met de drie finalisten. Ook de huidige Plant Manager of the Year, Mirjam Verhoeff, sluit aan.

Tijdens het congres Deltavisie op 17 juni maken we bekend wie zich komen jaar Plant Manager of the Year 2021 mag noemen.

Yolande Verbeek is finalist van de Plant Manager of the Year verkiezing. Ze werkt bij de elektriciteitscentrale van Uniper op de Maasvlakte. Een omgeving waar iedereen een mening over heeft. Voor de toekomst zien zij en haar medewerkers heel veel mogelijkheden voor de site. Kijk in deze video naar prachtige beelden van de site op de Maasvlakte en leer Yolande een beetje beter kennen.

Wil je nog meer weten over Yolande en de andere finalisten (At Plasman van Nedmag en Mark Gerards van Sabic), meld u dan aan voor de online talkshow Industrielinqs Live van 9 juni. Hierin spreken wij met de drie finalisten. Ook de huidige Plant Manager of the Year, Mirjam Verhoeff, sluit aan.

Tijdens het congres Deltavisie op 17 juni maken we bekend wie zich komen jaar Plant Manager of the Year 2021 mag noemen.

Wie zijn de finalisten van de verkiezing Plant Manager of the Year 2021?

Tijdens deze uitzending van de online talkshow Industrielinqs LIVE maken we kennis met de finalisten van de verkiezing Plant Manager of Year 2021. Waar staan ze voor? Waar zijn ze trots op? En waar willen ze zich sterk voor maken?

De drie finalisten zijn Mark Gerards (Sabic), Yolande Verbeek (Uniper) en At Plasman (Nedmag). Bovendien schuift ook de huidige Plant Manager of the Year, Mirjam Verhoeff, aan.

Schrijf hier in voor de talkshow op 9 juni, 9.00 – 10.30

Industrielinqs LIVE is een digitale talkshow over actuele ontwikkelingen in de industrie.

De komende weken gaan we één voor één de finalisten bekend maken voor de Plantmanager of the Year 2021. Dus wie wordt de opvolger van Mirjam Verhoeff? Zij sleepte de titel in 2020 in de wacht, na een dynamische en spannende verkiezing die online enorm viraal ging. De ontknoping zal zijn op 17 juni tijdens Deltavisie in Ahoy. Thema van dat evenement dit jaar is Smart

De verkiezing kreeg in 2020 heel veel aandacht, met name op social media. En dat raakt ook meteen aan het belangrijkste doel van de verkiezing: aan de samenleving laten zien dat in de industrie kundige, enthousiaste en zeer betrokken mensen werken.

Wellicht dat de verkiezing een extra impuls kreeg door de omstandigheden. Tijdens de corona-crisis werd meer dan ooit duidelijk dat de procesindustrie een vitale functie in onze samenleving vertolkt. Misschien deed de winnaar van 2019 ook wel een duit in het zakje. Marinus Tabak van RWE riep toen de industrie op om zich meer te laten zien. En dat kan natuurlijk het beste met industriële helden die inspirerende verhalen kunnen vertellen met de nodige impact.  Foto’s, de nominatiefilms, interviews werden rijkelijk gedeeld op social media.

Natuurlijk leiderschap

Ook qua diversiteit was 2020 een bijzonder jaar. Er deden twee vrouwelijke kandidaten mee en zowel de chemie, als de energiesector en de offshore waren vertegenwoordigd. En elke finalist voegde eigen kleuren toe aan het palet. Zo lieten Harry Talen van Engie en Lennard Luijt van Shell zien hoe interessant het is om midden in de energietransitie te staan. Talen die op jonge leeftijd al vijf gasgestookte centrales onder zijn hoede kreeg, die hij met zijn team door onstuimige omstandigheden leidde. En Luijt werkte zich binnen Shell op met zijn natuurlijk leidershap en inmiddels heeft hij weer een volgende stap gemaakt binnen het concern.

Zwerfkorrels

Ann Geens van Ducor pleitte voor meer feminien leiderschap. En wat dat inhoud liet ze ook zien. Ze nam in Rotterdam – op een verbindende manier – het voortouw om het probleem van plastic zwerfkorrels aan te pakken. Daarmee maakte ze van de nood een deugd. Ducor werd op dit punt aan de schandpaal genageld. Maar in plaats van in de verdediging te gaan of weg te duiken, nam ze het initiatief om de Rotterdamse haven met de gezamenlijke industrie en andere partijen weer schoon te maken. Inmiddels zijn ook alle aanklachten tegen Ducor van de baan.

Smart

En dan natuurlijk de winnaar, Miriam Verhoeff van DSM in Hoek van Holland. Het toonbeeld van een moderne en betrokken plantmanager. Met haar team wist zij met een verbeterprogramma tot een succes te maken. Er werden op de site in Hoek van Holland maar liefst 55 verbeteringen doorgevoerd in acht maanden tijd. Medewerkers kregen een coach die hielp bij de verbeteringen, maar iedereen mocht zelf invullen wat ze gingen verbeteren. ‘Als je klein denkt, kan je heel veel dingen zelf’, stelde Verhoeff. ‘Als we dat met honderd man elke dag doen, gaan we als een speer vooruit. Dan krijgen we veel kleine verbeteringen, die samen een gigantische verbeterstap zijn. Dat slaat hier enorm aan.’ De jury vond dat ze door het geven van veel vertrouwen meer als coach dan als manager een jong en winning team neerzet. Telkens worden nieuwe ideeën geboren en gerealiseerd, met als resultaat een jaarlijkse groei aan productiecapaciteit zonder veel investeringen. 

Geïnspireerd door dit verhaal en in overleg met Mirjam Verhoeff heeft de organisatie van Deltavisie de komende editie dan ook voor het thema Smart gekozen. De industrie heeft nu en in de toekomst veel slimme oplossingen, maar ook vooral veel slimmeriken nodig. Mensen die er nu al werken, maar ook een nieuwe generatie van betrokken en creatieve technici.

Divers

Voor de verkiezing van 2021 heeft de redactie van Petrochem haar netwerk en journalistieke vaardigheden weer ten volle ingezet. Dat resulteerde in een groot aantal tips. Door het jaar heen zijn verschillende getalenteerde plantmanagers geïnterviewd voor het magazine. Op die manier is een longlist aangelegd. Uit die lijst zijn inmiddels drie finalisten gekozen en de redactie sluit niet uit dat daar nog een vierde bijkomt. En ook dit jaar wordt het afgaand op de kandidaten weer een diverse en kwalitatief hoogstaande finalestrijd.

Verkiezing

De verkiezing van de Plant Manager of the Year wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van Industrielinqs pers en platform in samenwerking met de VNCI, Votob, VOMI, Deltalinqs, Nogepa, het Havenbedrijf Rotterdam en het het Petrochem Platform. De verkiezing draagt bij aan een positief imago van de Nederlandse industrie door de inspanning en prestaties van plantmanagers te benoemen en te waarderen. De focus ligt hierbij op veiligheid, gezondheid, milieu, productiviteit en duurzaamheid.

In het derde en laatste deel van Deltavisie 2020 hadden we een inspirerend gesprek over de industrie en het klimaat. Zijn chemische bouwstenen en energie gewoonweg niet te goedkoop om een goede transitie te maken? En de aandelenbeurzen te grillig? Misschien wel de meeste aandacht ging uit naar de bekendmaking van de Plantmanager of the Year. En de oproep om een dreamteam te vormen om de industrie meer te laten zien.

Wie wordt Plant Manager of the Year 2020? Inmiddels zijn de nominatiefilms klaar. Ook die van finalist Mirjam Verhoeff van DSM in Hoek van Holland: ‘We kunnen veel meer uit data halen in de chemische industrie.’ Ze roept de sector op om de inzet van data gezamenlijk op te pakken. Pakt zij de titel tijdens Deltavisie 2020?

Mirjam Verhoeff is tevreden met haar loopbaan in de chemie, maar voor het eerst voelt ze zich ook heel trots om in deze sector te werken. Tijdens de coronacrisis kon de chemische industrie op verschillende vlakken verschil maken. Bekijk de nominatiefilm van Mirjam.

Meer dan ooit zijn de kandidaten van de Plant Manager of the Year zichtbaar. Maar nu de meesten van vakantie terug komen, is het goed om de levende beelden er aan toe te voegen. Te beginnen met Lennard Luijt van Shell: ‘Ik denk dat de offshore de kweekvijver is van de transitie.’ Op 3 september, tijdens Deltavisie, maakt hij kans op de titel.

De redactie ging met Lennard een middag op stap om een nominatiefilm te maken. Via de boot naar platforms net boven Ameland. We mochten er niet op, maar het leverde wel spectaculaire beelden op. Bekijk het resultaat.

Feminien leiderschap, digitalisering, energietransitie en het enthousiasmeren van mensen die de toekomst vorm moeten geven. Dat en meer kwamen voorbij in een boeiende online talkshow met de kandidaten voor de verkiezing van de Plant Manager of the Year 2020. Ook de zittende, Marinus Tabak, zat aan de virtuele tafel. Ook hij moest aan de bak met een actuele vraag over de inzet van biomassa als energiedrager. Kijk de uitzending nu terug.