nieuws

Exxon maakt meer plannen voor Rotterdamse raffinaderij

Publicatie

26 feb 2015

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Al eerder werd duidelijk dat Exxon een significante uitbreiding van de raffinaderij onderzoekt. In de vergunningsaanvraag zou het gaan om een vergroting van de capaciteit van de kraker van 50.000 vaten per dag naar 70.000 vaten per dag. Plus veertig procent dus. Deze grote uitbreiding betreft de productie hoge kwaliteit brandstoffen, waaronder ultralaagzwavelig diesel.  Exxon wilde niets zeggen over de kosten van het plan, maar volgens de raming van een expert is het niet waarschijnlijk dat het totale project boven de 200 tot 300 miljoen euro zal uitkomen.

Begin 2018

Volgens Exxon moet nog goedkeuring worden gegeven aan de grote plannen door Nederlandse overheid en ook de investering moet nog worden financieel goedgekeurd door de Nederlandse dochter Esso Nederland BV. Gaat het allemaal door, dan begint de constructie in 2016 en moet de uitbreiding begin 2018 in bedrijf zijn.

Met de investeringen in Rotterdam en Antwerpen lijkt Exxon zicht minder kwetsbaar te willen maken in de breekbare Europese raffinagesector. Meer hierover.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.