nieuws

ExxonMobil, AEB en Shell Pernis strijden om VOMI Safety eXperience Award

Publicatie

4 dec 2016

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Op vijftien sites van opdrachtgevers, is de werknemers van VOMI lidbedrijven gevraagd naar hoe zij veiligheid in de dagelijkse praktijk ervaren. Neemt de opdrachtgever altijd haar verantwoordelijkheid? Zijn onveilige situaties bespreekbaar? Middels dit soort vragen worden meerdere werknemers op verscheidende functies gevraagd naar hun ervaringen. Zo geeft de VOMI een stem aan een bijzonder belangrijke groep: de mensen voor wie de mate van veiligheid letterlijk en figuurlijk van levensbelang is. In totaal zijn 450 enquêtes afgenomen.

Verbeteren

De komende periode zal de top-3 van opdrachtgevers die als het meest veilig worden ervaren door de vakjury worden bezocht. De ontknoping van deze verkiezing vindt plaats tijdens Deltavisie 2016, het jaarcongres van het Petrochem platform. De verantwoordelijken van de drie genomineerde opdrachtgeverlocaties verzorgen tijdens het congres een pitch over de veiligheidscultuur op hun locatie. De VOMI hoopt zo niet alleen het veiligheidsgevoel van de man en vrouw op de vloer te belichten, maar deze uiteindelijk ook te verbeteren. Opdrachtgevers en VOMI kunnen de dialoog aangaan om te achterhalen hoe de veiligheidservaringen van de uitvoerende aannemers op het terrein verbeterd kunnen worden om volgend jaar tot een hogere score te komen.

Tijdens Deltavisie 2016, het evenement voor de industrie in de Rijn/Schelde-Delta staat dit jaar het thema Cluster 2.0 centraal. Met het thema Cluster 2.0 wordt tijdens het congres onderzocht wat nodig is om als Nederlandse of Vlaamse industriële haven voorop te blijven lopen en nieuwe investeringen mogelijk te maken.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.