nieuws

Wie is uw favoriete VeiligheidsCoalitie van het Jaar? Stem nu!

Publicatie

4 apr 2018

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

veiligheid

Welk samenwerkingsverband mag zich de eerste VeiligheidsCoalitie van het Jaar noemen? Wordt het de RDM Training Plant, HSELife of gooien Vopak, Verwater en Sam Safety de hoogste ogen? U heeft ook invloed. Stem mee! Stemmen kan tot en met 11 april 15.00 uur.

RDM Training Plant

De bouw van de RDM Training Plant in Rotterdam is het resultaat van een enorme coalitie van productiebedrijven, aannemers, onderwijs en overheden. In de trainingsfabriek worden in een reele fysieke omgeving mensen getraind, met name op het gebied van veiligheid. Op de trainingplant worden ook diverse innovaties op het gebied van veiligheid uitgebreid getest, waaronder het Digital Safety Passport.

HSELife

HSELife is een internationaal platform op het gebied van Health, Safety & Environment in de olie- en gasindustrie. Het gaat uit van het cruciale belang dat regels, regelgeving en veiligheidsopleidingen met elkaar moeten worden geharmoniseerd. Juist die harmonisatie moet in grote mate bijdragen aan een industrie met incidentvrije activiteiten. Belangrijk onderdeel van HSELife is dat bedrijven hun ervaringen internationaal met elkaar delen.

Vopak, Verwater en Sam Safety

Vopak Europoort heeft met dienstverlener Verwater voor het groot onderhoud aan Opslagtank 1045 en Opslagtank 1035 gekozen voor het digitaal trainen van werknemers. Met name op het gebied van veiligheidsregels, specifieke informatie en andere ‘need to know’ projectinformatie. Samen met het innovatieve digitale leerplatform van Sam Safety hebben de partijen gewerkt aan acht specifieke trainingen die in verschillende talen werden aangeboden.

Uitreiking 11 april

Naast het internetstemmen beoordeelt ook een vakkundige jury de kandidaten onder andere op verbinding en samenwerking. Tijdens een diner op woensdag 11 april in Rotterdam Ahoy, na afloop van de beurs Safety&Health@Work, presenteren de finalisten zich aan het publiek. De winnaar wordt bepaald door een jury (verdeelt 60 punten), internetstemmen (20 punten) en de bezoekers van het diner (20 punten).

De jury bestaat uit Ira Helsloot (hoogleraar Besturen van Veiligheid), Gerard van Harten (voormalig CEO Dow Benelux), Henk Leegwater (columnist Petrochem, voormalig hoogleraar en plantmanager DSM) en Cor Kloet (voormalig CEO SPIE).

Tijdens het netwerkdiner op 11 april in Rotterdam Ahoy zullen de finalisten pitchen en zal Roald Lapperre (Directeur-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu) een presentatie geven. Inschrijven kan via deze link.